fannyenstrom1@gmail.com

Hej allesammans! 

Förlåt för att bloggen ekat tomt senaste tiden, men jag har haft fullt upp med att resa och äta (hehe). Igår eftermiddag kom jag hem från Chicago där jag var med jobbet på en konferens. Men mellan arbetet hann vi med väldigt mycket på tre dagar! Vi hann shoppa, se stan och äta på några av Chicagos absolut bästa ställen. Här får ni ett smakprov av Chicago!

Bland det bästa jag någonsin ätit. En cheeseburgare på Au Cheval. Denna restaurang har blivit utsedd till USA:s bästa hamburgerställe fyra år i rad. Och det levde dem upp till, jisses vad gott det var!

Vi åt söndagsbrunch på ett rustikt litet ställe med en trevlig uteservering, Meli Café. Jag åt avokado-benedict på toastbröd med stekt potatis och pannkakor med blåbärskompott och vaniljgrädde.

Lite av Chicago!

Nu har jag återvänt hem, fluffig och härlig devil Det märks snabbt på formen när man stoppar i sig massor med onyttigheter och kalorier ett par dagar. Men jag kommer aldrig bli den som inte njuter av all fantastisk mat som världen har att erbjuda! Nu hinner jag återgå till sundare rutiner en vecka hemma och hinner (förhoppningsvis) bli liiite krispigare på denna veckan innan jag åker på semester till Spanien. 

Kram 

Comments (0)

Hej allesammans, hoppas ni inte har smält bort helt i denna galna värme! 

Trots att det är lite tungjobbat just nu på gymmet pga värmen som gör att man konstant känner sig trött och matt, försöker jag göra det bästa av träningen ändå. Min strategi har blivit att lägga kortare pass med övningar som är riktigt bra för att få snabb och grym kontakt i rätt muskelgrupp. Jag gör därför nästan bara supersets just nu för att just kunna korta ner tiden på gymmet men samtidigt få kompletta pass. 

Idag skippade jag dock mina supersets, men var ute efter att verkligen få pump i glutes och quads. Och jäklar vilket pass det blev! trots matthet och att svetten rann så det såg ut som jag doppat hela mig i en sjö (haha) så fick jag riktigt bra kontakt och pump. 

Här har vi passet! 

Uppvärmning: 
stretch och foam-rolling 10 min
glute/quad-activation med motståndsband. Jag gjorde squat sidewalk, kickbacks, sidekicks och donkeykicks. 5-10 min. 

1. Knäböj 5 set 
2. Leg-extension 4 set - välj en vikt där du kan göra 12 reps varav du på 4 av dina reps håller benen framsträckta i minst 3 sekunder innan du går vidare med nästa repetition. Detta är grymt för att verkligen utmana muskeln att jobba både explosivt och statiskt. 
3. Romanian deadlifts i smith 4 set
4. Elevated goblet squats med dumbbell 4 set
(jag står på en vanlig viktskiva på golvet, med hälarna på viktskivan. Tänk på att rikta knäna lite utåt, håll din dumbbell mot bröstet och gör varje repetition lugnt och kontrollerat!)
5. Kettleswings 4 set 

Comments (0)

Den perfekta proteingröten att antingen starta dagen med, eller post-workout! 

Jag använder: 
1,5 dl havregryn 
1 ägg
10 gram kokosolja
1,5 skopa kasein vaniljsmak
flingsalt 

Gör såhär:
Koka upp havregryn med flingsalt och vatten i en kastrull, som vanligt. När gröten kokat till en bra konsistens, sänk värmen och rör ner ägget och kokosoljan, låt koka ihop en liten stund under omrörning. Blanda sedan ner ditt kasein i gröten. Gröten blir härligt kladdig och får en mumsig vaniljsmak!

Toppa med valfria tillbehör. 

Comments (0)

Godmorgon!

Idag tänkte jag ventilera lite nuvarande formstatus, samt kommande förändringar. Träningen flyter på bra - jag gör successivt allt fler förändringar i mina pass för att ständigt utmana mig själv och utveckla nya sidor. Viktigt för att hålla träningen rolig också. Jag har en enorm aptit just nu, och äter nu helt intuitivt, jag räknar alltså inte macros. Hoppas/tror att jag är hyffsat on-point med kosten, har dock haft lite för mycket fusk sista tiden, vilket påverkat formen lite. Dock inför jag en ny sak från denna veckan - periodisk fasta. Jag har kört detta lite då och då men aldrig gjort det helt och fullt, men det tänkte jag börja med nu. Givetvis gör man undantag vissa dagar när man exempelvis vill äta helgbrunch eller så, life is all about balance. 

Anledning till att jag nu inför detta är för att jag vill åt hälsofördelarna med periodisk fasta, samt försöka minska lite i kroppsfett. Periodisk fasta innebär att du fastar exempelvis 16 timmar per dygn och äter under 8 timmar. Hälsofördelar med detta som det finns mängder med bevis för efter mycket forskning på området är bland annat:

- Bättre kognitivt fokus samt minskad risk för demens under livet
- Du minskar risken för hjärt/kärl sjukdomar: Enligt studier är periodisk fasta bra för hjärtat på många olika sätt, bland annat för blodtryck och kolesterolvärden.
- Du minskar risken för cancer: Fasta har visat sig ha god inverkan på den metabolism som kan minska risken för cancer. Det finns också studier på hur cancerpatienter får mindre negativa biverkningar av sin kemoterapi vid periodisk fasta.
- Minskade problem med uppblåsthet: har du en mage som ofta bråkar och är uppblåst, brukar periodisk fasta vara ett bra val för en lugnare mage.
- Du ökar din metabolism: kroppen bränner inte fett effektivt i ett "ät-tillstånd", alltså när kroppen bryter ner och absorberar mat du ätit. När du är i faste-tillstånd börjar kroppen effektivt använda lagrat fett som energi = ökad fettförbränning. Periodisk fasta har också påvisats vara den mest effektiva metoden för minskad fett% men samtidigt bibehålla och bygga mer muskelmassa. 

Ska bli spännande att utvärdera resultat om någon månad.

För mig är inte det viktigaste med träningen att nå den helt perfekta formen. Det viktiga för mig är att må bra, känna mig stark, och nå en form som jag trivs med och kan upprätthålla samt utveckla på ett sunt sätt. 

Nuvarande form i avslappnat tillstånd, inget flex:

Har ni några särskilda planer framöver för er träning/kost? Alltid spännande att höra om andras mål och upplägg!

Comments (0)
0 av 1