fannyenstrom1@gmail.com

Det finns så otroligt mycket kosttillskott, och för dem som precis påbörjat sin fitnessresa kan det kännas rörigt och svårt att veta vilka tillskott som är värda att köpa och använda sig av. Men feel no fear my friends, det är därför ni har mig! wink Jag önskar att jag kunde ge det perfekta svaret på denna fråga, men faktum är att tillskott är ganska individuellt. Alltså, vilka tillskott som behövs varierar från person till person beroende på vad man vill uppnå med sin träning, vilken kost personen äter, och vilka behov man har under sina träningspass.

Dock så tror jag att det finns två kosttillskott som dem flesta kan dra nytta av, det är iallafall mina två personliga favoriter: BCAA och PWO

BCAA: grenade aminosyror som kroppen använder för att bygga muskler samt återuppbygga immunförsvar och energi under/efter träning. Grenade aminosyror används fördelaktigt för dem som vill bygga muskelmassa, minska muskeltrötthet och öka prestationsförmågan. Dricks helst under och direkt efter träning. Min rekommendation gällande innehåll och god smak: https://www.proteinbolaget.se/sv/artiklar/gaam-nutrition-candy-series-bcaa-400g.html

PWO: Pre-workout. Detta dricks 15-30 min innan ditt träningspass, och hela syftet med PWO är att öka prestationsförmågan. Är du känslig för koffein bör du nog inte köpa PWO. Men är du liksom mig ofta rätt seg på dagarna, trött och har lite svårt att snabbt få igång pump och tryck under dina pass, då är PWO något för dig! Min personliga favorit gällande innehåll och smak: https://www.proteinbolaget.se/sv/artiklar/womens-best-pre-workout-booster-300g.html

Har du svårt att nå ditt dagliga proteinintag via kosten, rekommenderar jag att du adderar ett Whey protein eller Kasein till dina tillskott. Detta är ett effektivt sätt att öka proteinintaget, och kan blandas med exempelvis morgongröten eller drickas som en shake efter dina träningspass. 

Comments (2)
Vdendär BCAA:n är sååå god! älskar den!2018-06-26 13:43
Fanny EnströmVisst är den! tips: Jag brukar ha is i min shaker, sen BCAA:n, in i frysen 30-40 min innan du ska till gymmet. Såå svalkande! :)2018-07-05 08:39

Hoppas alla haft en härlig midsommar! Min var väldigt lugn, jag valde att lägga fokus på återhämtning, både fysiskt och psykiskt. Därför blev det tre dagars vila från gymmet, och två dagar av påfyllnad i form av god mat, naturgodis och champagne. Jag har kört väldigt intensivt senaste 6 veckorna med träning och kost, och det har gett resultat, men också gjort att man såklart kan känna sig lite sliten i kropp och knopp. Så dessa dagar gjorde mig gott! Idag gjorde jag comeback på gymmet med ett grymt benpass, ni får såklart ta del av passet här i inlägget!

Inte särskilt ofta man ser mig i klänning och röda läppar... men är det midsommar så är det!


Dagens benpass fokuserade på både fram/baksida ben och rumpa. Jag gillar övningar som involverar hela kroppen, för mig är det dessa övningar som ger mig bäst resultat och som jag även tycker är roligast. Here we go: 

Uppvärmning: 5 min övningar med booty-builder band (för att aktivera de muskelgrupper som sedan ska jobba under passet, jag kan inte understryka nog hur mycket detta hjälpt mig med att hitta bra muskelkontakt!) Jag körde idag backkicks och squat-sidewalk. 
Benböj 5 set
Hipthrusts 5 set 
Raka marklyft 5 set
Sumolifts 4 set
Vadpress 3 set 
Sidekicks och kickbacks med booty-builder band 3 superset 


Avslutade med 20 min HIIT på löpbandet - så skönt!! Bra tryck i benen och det kändes som jag hade ett luftigt och bra löpsteg idag. Löpningen är ett av mina stora mål att utveckla. Älskar att springa. Mina 2 största mål för 2018 är definitivt att utveckla löpningen och att stärka min core - jag är ganska svag i mage och nedre rygg, detta måste jag utveckla. 

Vad har ni för mål för resten av 2018?

Comments (0)

Har velat besöka veganska Mahalo på Odengatan ända sedan dem öppnade, men inte haft tillfälle alternativt gått förbi på helgen när kön ringlat sig långt ner längst med gatan. Men idag var äntligen dagen! Och det var definitivt värt väntan, för det var såååå himla yummy! Nyttigt, magiskt gott och vackert komponerat. Kan man begära mer av en lunch? 

Jag tog en blå spirulina bowl som bas, med TIKI topping (banan, jordgubbar, raw nutella, kakao-nibs och granola). 

Jag kommer definitivt spendera mer tid på Mahalo! cool

Comments (0)

Då var ännu en helg förbi! Jag har haft fullt upp med jobb, träning och att hinna umgås lite med familjen. Sjukt att det är midsommar på fredag? Vart tar tiden vägen... 

Jag har haft såna himla magproblem senaste 1,5 veckan. Jag har IBS och problemen brukar komma i skov - dock var det väldigt länge sedan nu som det var riktigt illa. Men nu har det varit så jobbigt att det varit en pina att äta. Direkt efter maten blir jag sjukt uppblåst, får knivsmärtor och mår illa. 

Så nu det senaste dygnet har jag levt på smoothiebowls där jag försökt trycka i så mycket näring som möjligt och antiinflammatoriskt för tarmen (som ingefära, spenat, citron), hoppas verkligen att det vänder snart för det här är så jobbigt. Är jätte trött och får inget vidare tryck i träningen. Dessutom är det givetvis inge vidare att styrketräna och sen bara dricka smoothies. 

Standard-måltid senaste dygnet. Gott? Ja. Vill/kan man leva endast på detta? NEJ. Snälla mage skärp dig :'(


Åt denna drömmiga lunch på Millesgården på Lidingö i lördags. Så gott! Men min mage var arg efteråt...Har försökt put on a smile och träna på i väntan på bättre tider - men fan, det har varit tungt...Hoppas att er helg varit fin, och att era magar mår bättre än min så ni kan äta ordentligt och ha tryck i träningen! 

Kram

Comments (0)
0 av 1