fannyenstrom1@gmail.com

Hej allesammans! 

Först och främst, SÅ roligt att så många hittat hit till bloggen - välkomna! :) 

Jag har nyss ätit en veggie-burgare till lunch som uppladdning inför dagens benpass. Idag blir det ett baspass med fokus på både framsida/baksida ben och rumpa.
Tänker mig mycket benböj, hipthrusts och raka marklyft. Får se lite hur jag lägger upp mina set och reps idag, inte riktigt bestämt mig ännu om jag ska köra ett hög-reps pass eller tungt + färre reps. We will see! Lovar att dela med mig av passet senare eller imorgon. 

Jag samtalade med en vän häromdagen om det här med gains - alltså att bygga muskelmassa på önskade ställen. Hon bad mig om råd då hon vill bygga muskelmassa på främst rumpa och ben, men samtidigt minska fett runt midjan. 

Jag var då tvungen att upplysa henne om lite facts för just "gains", nämligen: det går inte att bygga mycket muskelmassa effektivt och samtidigt drastiskt minska på kroppsfett. För att bygga muskler måste du äta mycket - för att minska kroppsfett måste du äta ett kalorieunderskott. Simple as that. 

MEN något som många inte tänker på är att du inte alltid behöver äta ett kaloriunderskott för att få en snyggare midja - att lyfta tungt bygger kroppen och omvandlar fett effektivt, så hela kroppen blir per automatik mer tajt och byggd. Sen handlar allt om prioriteringar. Personligen har jag inget behov av att ha en superslimmad midja utan minsta fett på, jag bygger hellre en byggd, tajt kropp med mer muskelvolym.

Det är även superviktigt för mig att ha en balans i livet - jag älskar fitness, sund mat och träningen, men jag älskar även att njuta av livets goda så som ett glas vin, choklad och en god pasta. Det är sååå mycket viktigare för mig än min kroppsfett%. Glöm aldrig att fitness-livet ska kännas roligt, och vara en livsstil som DU trivs med! Därför måste du göra det på DITT sätt. Nyckeln för mig har blivit att äta/leva 80-90% sunt, och unna mig 10-20% av livets goda. 

Kram

Dagens lunch, grillad portobello/röd paprika burgare med cheeeeeese: 


 

Älskar dessa mysiga tights från Gymshark - stickat material och så skön passform! 

Comments (0)